Ostrzeżenie: bakterie salmonelli w produkcie z Auchan

Ostrzeżenie: bakterie salmonelli w produkcie z Auchan
zdjęcie ilustracyjne

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie dotyczące wykrycia bakterii salmonelli w partii tatara wołowego.

Na podstawie badań przeprowadzonych przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono obecność pałeczek Salmonella spp. w jednej partii produktu pn. Tatar wołowy Auchan, 200 g.

Spożycie żywności zanieczyszczonej Salmonella może prowadzić do choroby zwanej salmonellozą.

Szczegóły dotyczące produktu:
Produkt - Tatar wołowy Auchan, 200 g
Numer partii: 2293008
Termin przydatności do spożycia: 30.08.2023
Wyprodukowano dla: Auchan Polska Sp. z o.o. ul. Puławska 46, 05-500 Piaseczno

Producent: Zakłady Mięsne Łuków S.A., ul. Przemysłowa 15, 21-400 Łuków, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 06110266 WE

Zalecenia dla konsumentów:


Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów choroby po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.